Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Poznámka k těm raketám - pokud někde psali, že jsou nezjistitelné, tak je to pravděpodobně chyba překladu. Nejde o nezjistitelnost, ale o to, že jsou údajně schopné překonat současné systémy protiraketové ochrany (faktory rychlost, klamné cíle, změny směru v průběhu letu, ...).

Další věc je, že tato raketa může nést 10-15 jaderných hlavic, které jsou ve finální fázi samostatně naváděné (v celkové síle cca 2000 násobku bomb svržených na Hirošimu a Nagasaki) - proto mohou teoreticky ohrozit území až o velikosti Francie.

Co se týče přesnosti - u jaderných hlavic této síly je jedno, jestli se trefí o několik km vedle.

0 0
možnosti

pisete "Nejsem expert na zbraně ani na jadernou fyziku."

Tak to opravdu nejste. Zjistete si neco napr. o Kalibr 3M14T/S. Dolet 1600–2600 km, rychlost Mach 0,6–0,8, letovy profil - kopiruje teren mezi 20 a 150 metry a nest muze hlavici o vaze 500kg vcetne jaderne hlavice. Z Kaliningradsky oblasti to je v Praze coby dup. A jisti si nemuzou byt ani americane neb ruske ponorky z kterych to muzou taky odpalit ( testovali si to z ponorek ze Stredozemniho more do Syrie) smejdi neustale podel americkych brehu. Z lodi to odpalovali do Syrie z Kaspickeho more, ca. 1100-1500km. Z Kalinigradsky oblasti to je do Prahy/Berlina polovina.

0 0
možnosti

Naa 100% suhlasim s Vasi diagnozou Putina-Putlera. V tom chlapovi neni nic cloveciho, je to chladnokrevny, bezcitny zakerny a podly vrah jdouci z svym cilem. Naprosto bez ohledu co to bude stat, zejmena lidskych zivotu. Uz v zacatcich sveho panovani, to bylo zrejme, kdyz ponorka Kursk se nemohla kvuli poruse vynorit, Odmitl tehdy nabidku pomoci Britu a Noru kteri meli zarizeni na vyprostovani z velkych hloubek. Nechal umrit posadku ponorky Kursk. Tehdy mamy namorniku chteli dat Putina k soudu, jak to snimi tehdy dopadlo a jaky byl jejich dalsi osud nevim.

1 0
možnosti

Odbornice na balistické rakety a znalec Ruských zbraní. Již jsem v klidu.

3 1
možnosti

J64a68n 97D25o66u92š18e33k

22. 4. 2022 18:41

On celkem každý "prdí" na to co by takový hříbek zničil v okruhu 10km. Atomové zbraně sice mají ničivý bezprostřední potenciál, ale ty další následky jsou daleko hrozivější a rozsáhlejší.

1 0
možnosti

Když si představíte, že "ráže" pum, shozených na Hirošimu a Nagasaki, se pohybovaly v řádu kilotun TNT, a u současných jaderných hlavic se mluví o megatunách, asi by nešlo jen o okruh 10 km (nehledě k tomu, že i okruh 10 km by znamenal zkázu Prahy).

0 0
možnosti

Tedy, promiňte, ale závěr, že byste šla a hodila atomovku na toho, kdo ukázal, že má atomovku schopnou vás zničit, mne opravdu zaráží.

3 1
možnosti

To jste tedy moc nepobral. Autorce šlo o adekvátní reakci na výhružnou Putinovu rétoriku, a tu by měl Putin skutečně slyšet. :-/

3 0
možnosti

Tedy, ten závěr, že byste hodila na Rusko atomovku, aby vás nevarovalo použitím atomovky, když byste posílala zbraně těm, kteří se vám nelíbí, je vážně děsnej.

0 0
možnosti

Souhlas chladný, vypočítavý agresor. Ale s tou ocelárnou ještě uvidíme. Ono to může být taky tak , že v pohodě a beze ztrát počká až se vzdají nebo umřou hlady. A pak taky můžeme být dost překvapeni, kdo všechno se tam skrývá.

2 1
možnosti

J91o39s67e12f 81M16i88k31e50l

22. 4. 2022 21:15

To bude překvapení, až se ukáže, že se tam skrývají Ukrajinci! :-/:-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS